Veiligheidstoets Groningen


IDgis heeft de veiligheidstoets van de provincie Groningen sterk kunnen vereenvoudigen door ruimtelijke vragen te automatiseren.

Te veel handwerk veiligheidstoets small

Met de veiligheidstoets krijgen medewerkers ruimtelijke ordening snel inzicht of en hoe externe veiligheid een rol speelt bij de ruimtelijke planvorming. Via de browser wordt een medewerker van ruimtelijke ordening geleid door een groot aantal vragen op het gebied van externe veiligheid. De medewerker krijgt vervolgens direct feed-back op de antwoorden in de vorm van waarschuwingen en adviezen. Een groot aantal van de vragen is van ruimtelijke aard. Dit vergde echter veel uitzoekwerk en handmatige GIS analyses van de medewerker.

Tijdwinst en betrouwbaarder

IDgis heeft de enquête onder handen genomen en een groot aantal van de ruimtelijke vragen kunnen afvangen door gebruik te maken van geautomatiseerde GIS analyses. De enquête is een integratie van een OpenLayers Viewer en LimeSurvey. De onderliggende deegree WFS in combinatie met software voor de geautomatiseerde GIS analyses, zorgt ervoor dat het plan ruimtelijk wordt getoetst aan eigen kaartlagen van de provincie en aan de risico's uit de Landelijke Risicokaart. De enquête is hierdoor sterk vereenvoudigd, wat een aanzienlijke tijdwinst heeft opgeleverd. Bovendien is de betrouwbaarheid van de uitkomsten toegenomen en zijn de uitkomsten exacter. 

Start Veiligheidstoets

Meer informatie

Wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Kevin van den Bosch.

kevin90x90

X
Cookie voorkeuren
Wij gebruiken onderstaande cookies op onze website.
Accepteren
Afwijzen
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accepteren
Afwijzen