RO-Online

IDgis heeft in samenwerking met lat/lon de GIS functionaliteit van RO-Online ontwikkeld. IDgis was in het project RO-Online onderaannemer van CGI.

ro-online-nlGemeenten, provincies en rijk zijn verplicht om ruimtelijke plannen digitaal beschikbaar te stellen. In RO-Online - een project van I&M, IPO en VNG - worden deze ruimtelijke plannen publiek toegankelijk gemaakt.

Analyse en ontwerp van services

De gegevensstructuur van de plannen volgens de IMRO-specificaties is complex. Een intensieve analyse en ontwerpfase heeft ertoe geleid dat de data relatief eenvoudig kon worden aangeboden aan de webservices en kaartviewer.

Kaartviewer

De Flamingo kaartviewer is als basis gebruikt. Deze viewer (OpenSource software) werd reeds als standaardviewer gebruikt door de provincies. De viewer is ten behoeve van RO-Online functioneel uitgebreid met de volgende componenten:

  • Dynamische legenda: de inhoud van de legenda wordt bij zoomen en verschuiven van de kaart continu aangepast aan het zichtbare deel van de kaart.
  • Filtermogelijkheid op WMS-lagen: alleen gefilterde objecten uit de WMS laag worden getoond in de kaart.
  • Highlight mogelijkheid voor features uit een WMS-laag: na selecteren van een object in een lijst, wordt het betreffendek object met een afwijkende kleur aangeduid (uitgelicht) in de kaart.
  • LayerSwitch: Met radiobuttons kan eenvoudig van ondergrond worden gewisseld
  • Tonen van kruisdraad: Na klik in de kaart wordt de kruisdraad getoond om de positie van de laatste klik te markeren.

Links

Meer informatie

Wilt u meer informatie of wilt u meer weten over IDgis en wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u contact opnemen met Herman Assink


Herman Assink

 

X
Cookie voorkeuren
Wij gebruiken onderstaande cookies op onze website.
Accepteren
Afwijzen
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accepteren
Afwijzen