software

IDgis is specialist op het gebied van open source GIS. Onze ervaring en deskundigheid combineren wij graag in klantgerichte opleidingen. Wij kunnen u incompany trainingen aanbieden, of trainingen bij IDgis aan huis. Tevens werken wij samen met het Geo-ICT Training Center in Apeldoorn. 

De inhoud en omvang van de trainingen wordt in overleg met u bepaald. Onderstaande beschrijvingen geven een indicatie van de mogelijkheden.

deegree webservices configureren

deegree banner

Omschrijving

De laatste jaren groeit de belangstelling voor Free Software en Open Source oplossingen (FOSS). deegree is een FOSS oplossing voor het inrichten van webservices en wordt in toenemende mate toegepast als alternatief voor dure closed source oplossingen. Met deegree kunt u webservices inrichten conform de OGC-standaarden*. In deze cursus leert u werken met de nieuwste versie: deegree 3.

Lees meer: deegree

Tiling en caching implementeren met GeoWebCache

deegree banner

Omschrijving

In toenemende mate worden kaarten via Web GIS ontsloten voor het grote publiek. Dit brengt met zich mee dat kaarten intensiever gebruikt worden, met mogelijk verlies aan interactiviteit door trage respons. Door gebruik te maken van tiling en caching kunt u enorme snelheidswinst boeken en blijft de performance ook bij intensiever gebruik aan de verwachtingen voldoen. Een succesvol voorbeeld van tiling en caching oplossing is Ruimtelijkeplannen.nl. GeoWebCache is een veel gebruikte OpenSource oplossing om tiling en caching te implementeren. In deze opleiding gaat u actief aan de gang met GeoWebCache.

Lees meer: GeoWebCache

INSPIRE-richtlijnen implementeren

deegree banner

Omschrijving

De Europese richtlijn INSPIRE voorziet in de harmonisatie van GIS data in de diverse lidstaten. De INSPIRE richtlijn geldt voor 34 thema's die geclusterd zijn in drie annexen. In deze cursus maakt u kennis met de implementatie van de INSPIRE richtlijn voor de thema's uit annex I, II en III. Voor veel organisaties kan het interessant zijn om te werken met OpenSource oplossingen. De implementatie wordt toegelicht voor deegree webservices en PostGIS/PostgreSQL databases.

Lees meer: INSPIRE

OpenLayers bouwen en integreren in uw eigen website

deegree banner

Omschrijving

Steeds meer applicaties maken gebruik van OpenLayers als oplossing om kaarten te presenteren. Wellicht de meest bekende gebruiker is OpenStreetMap. OpenLayers is een JavaScript bibliotheek en vergt dus programmeerwerk om er gebruik van te kunnen maken. In deze opleiding worden de nodige stappen toegelicht aan de hand van praktische voorbeelden. Er is aandacht voor koppeling met OpenStreetMap data en uw eigen data.

Lees meer: OpenLayers

PostGIS/PostgreSQL databases inrichten en gebruiken

PostgreSQL

Omschrijving

PostGIS/PostgreSQL is de OpenSource tegenhanger van onder andere Oracle Spatial databases. Steeds meer organisaties kiezen voor de voordelige Open Source oplossing. U krijgt inzicht in de verschillen tussen PostGIS/PostgreSQl en Oracle Spatial en leert de ins en outs van PostGIS/PostgreSQL.

Lees meer: PostGIS/PostgreSQL

 Werken met Quantum GIS

QuantumGIS

Omschrijving

Veel organisaties beschikken over geo-informatie. Deze informatie wordt in de meeste gevallen ontsloten met behulp van prijzige Desktop GIS software. Dankzij de opkomst van de Open Source beweging zijn er echter ook alternatieve oplossingen denkbaar. Een interessante kandidaat is Quantum GIS, een krachtige Desktop GIS oplossing waaraan geen licentie kosten zijn verbonden.

Lees meer: Quantum GIS
Wij maken gebruik van cookies om onze website beter te laten aansluiten op het surfgedrag van de bezoekers van de website.