Opleidingen

software

IDgis is specialist op het gebied van open source GIS. Onze ervaring en deskundigheid combineren wij graag in klantgerichte maatwerk opleidingen. Wij kunnen u incompany trainingen aanbieden, of trainingen bij IDgis aan huis. Tevens werken wij samen met het Geo-ICT Training Center in Apeldoorn. 

Ons aanbod besrtaat uit cursussen PostgreSQL, QGIS en deegree webservices. De inhoud en omvang van de trainingen wordt in overleg met u bepaald. Onderstaande beschrijvingen geven een indicatie van de mogelijkheden.

PostGIS/PostgreSQL databases inrichten en gebruiken

Postgresql elephant.svg

PostGIS/PostgreSQL is de OpenSource en tegenhanger van onder andere Oracle Spatial databases. Steeds meer organisaties kiezen voor de voordelige Open Source oplossing. U krijgt inzicht in de verschillen tussen PostGIS/PostgreSQl en Oracle Spatial en leert de ins en outs van PostGIS/PostgreSQL. De inhoud en duur van de cursus wordt op uw wensen afgestemd.

Werken met QGIS

qgis logo anita02

Veel organisaties beschikken over geo-informatie. Deze informatie wordt in de meeste gevallen ontsloten met behulp van soms prijzige desktop GIS software. Dankzij de opkomst van de Open Source beweging zijn er echter ook alternatieve oplossingen denkbaar. Een interessante kandidaat is QGIS, een krachtige gratis desktop GIS oplossing.

deegree webservices configureren

deegree

De laatste jaren groeit de belangstelling voor Free Software en Open Source oplossingen (FOSS). deegree is een FOSS oplossing voor het inrichten van webservices en wordt in toenemende mate toegepast als alternatief voor dure closed source oplossingen. Met deegree kunt u webservices inrichten conform de OGC-standaarden*. In deze cursus leert u werken met de nieuwste versie van deegree. De inhoud en duur van de cursus wordt op uw wensen afgestemd.