Geoloket: dé digitale milieu-atlas van de regio

De Omgevingsdienst regio Utrecht (ODRU) beheert een grote hoeveelheid milieu-informatie, zoals gegevens over bedrijven, bodemkwaliteit, geluid en luchtkwaliteit. Deze informatie is door de Milieudienst voor publiek en professionele gebruikers beschikbaar gesteld via een digitaal loket.

bodem zonder schaduw

Snel en eenvoudig

In opdracht van de Omgevingsdienst heeft IDgis het Geoloket geheel vernieuwd.Via internet kan de gebruiker nu sneller en eenvoudiger informatie opvragen voor elke gewenste locatie. Een makelaar kan bijvoorbeeld zoeken naar relevante milieu-informatie voor een specifieke woning. Omdat alle relevante millieugegevens zijn gecombineerd, kan de gebruiker volstaan met het raadplegen van het Geoloket. Via de door IDgis ontwikkelde rapportfunctie zal de gebruiker bovendien snel en gemakkelijk een milieu-uittreksel kunnen downloaden en uitprinten. Dit overzichtelijke uittreksel uit de milieudatabase bevat een kaart van het gebied en de relevante milieu-informatie.

De applicatie

IDgis heeft Geoide ingezet als basis voor het digitale loket. Geoide is flexibel opgebouwd en kan daardoor precies aan de wensen van de klant worden aangepast. De grote hoeveelheid data van de Milieudienst is door IDgis geladen in een Post GIS Database en de kaartopmaak is geheel vernieuwd. Inmiddels zijn meer dan 100 kaartlagen met elkaar te combineren. Met webservices zijn ook kaarten van derden (bijvoorbeeld de Nieuwe Kaart van Nederland) toegevoegd. Binnenkort zal IDgis ook zorgen voor een koppeling met de bestaande systemen voor bodemonderzoek en milieuvergunningen Nazca en Menes. IDgis geeft ter introductie workshops voor gebruikers en beheerders van het systeem. De Omgevingsdienst regio Utrecht heeft de hosting van het Geoloket tevens uitbesteed aan IDgis.
Geoloket Omgevingsdienst regio Utrecht

Gebruikerservaringen

Het Geoloket ziet er fris uit; uitnodigend om te raadplegen.Natasja van de Lagemaat | Manager Omgeving

Ik ben vooral enthousiast over het gebruiksgemak: je kunt zoeken op huisnummer en zonder problemen bodemonderzoeken van aangrenzende locatie bekijken.Een ambtenaar geïnteresseerd in deelname

Steeds meer mensen werken met luchtfoto's. Het bureau dat lichtmetingen voor ons verricht en afstanden nodig heeft, gebruikt het Geoloket nu ook. Die luchtfoto's en extra functies zijn een mooie aanwinst.Een specialist bij de Omgevingsdienst

> Bezoek het Geoloket Omgevingsdienst Regio Utrecht

Meer informatie

Wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met Reijer Copier.

Reijer Copier

 

X
Cookie voorkeuren
Wij gebruiken onderstaande cookies op onze website.
Accepteren
Afwijzen
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Accepteren
Afwijzen