Bedrijvenatlas

tablet met bedrijvenatlas

De gemeente Rijssen-Holten heeft als eerste gemeente de bedrijvenatlas app van IDgis in gebruik genomen. Via de bedrijvenatlas-app hebben ondernemers direct toegang tot informatie die van belang is bij het vestigen of uitbreiden binnen uw gemeente, zoals alle bedrijven per branche, milieucategorieën, bestemmingsplannen, kadastrale grenzen en het actuele koop- en huuraanbod aan bedrijfspanden, bedrijventerreinen en kavels. Alles wordt getoond in de overzichtelijke viewer. IDgis heeft de app ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Rijssen-Holten.

Hoe kan je open data veel beter benutten?

Gemeenten hebben veel data beschikbaar, maar deze is zowel in- als extern vaak moeilijk toegankelijk. Deze data is vaak publieke open data en kan eigenlijk veel beter benut worden. Door data beschikbaar te stellen via web services, heb je de mogelijkheid om op allerlei manieren gebruik te maken van deze data.

joop voortman

"Je wilt toch voor je eigen gemeente een gezonde economische ontwikkeling creëren. De bedrijvenatlas helpt daar bij. Bovendien is het snel en prettig werken met de mensen van IDgis die op innovatief en interactief werken zijn Ingesteld." Joop Voortman, vakspecialist geo-informatie, Gemeente Rijssen-Holten

Open data eenvoudig beschikbaar met GeoDropIn

Om de data via kaartservices aan te kunnen bieden, heeft IDgis de GeoDropIn ontwikkelt. Deze geheel in de cloud draaiende oplossing haalt via beveiligde verbindingen data uit diverse bronnen naar de zogenaamde publicatiedatabase in de cloud. De web services leveren vervolgens gegevens op verzoek van een app, website, viewer of bij een gewoon downloadverzoek. Het mooie van het systeem is dat de brondata altijd bij de beheerder blijft en dat er verder geen extra kennis of software bij de beheerder nodig is. Is er een wijziging in de brondata, dan wordt dit automatisch gezien en wordt de data in de publicatiedatabase ververst. De data is daardoor altijd actueel en 7/24 beschikbaar.

Intra- en internet

GeoDropIn kan evengoed worden ingezet voor intern (intranet) gebruik. Niet publieke data kan via beveiligde de webservices ontsloten of - als tussenvorm - kan de data alleen worden geraadpleegd via de kaart, maar niet worden gedownload. Dit wordt ook wel de WMS-only variant genoemd. De Bedrijvenatlas maakt niet alleen gebruik van de open data die via GeoDropInwordt aangeboden, maar ook van data die via webservices van derden beschikbaar is.

Tarieven

De bedrijvenatlas app in combinatie met GeoDropIn is een hosting service van IDgis. U betaalt scherpe tarieven naar rato van de hoeveelheid data die u aanbiedt. Voor ons instaptarief heeft u al hosting tot 100 Mb aan data.

Meer informatie

> Lees meer over Webservices en GeoDropIn

Wilt u meer informatie of wilt u meer weten over IDgis en wat wij voor u kunnen betekenen, dan kunt u contact opnemen met Herman Assink

Herman Assink


Contactformulier

Uw naam(*)
Please let us know your name.

Uw organisatie
Invalid Input

Uw e-mail adres(*)
Please let us know your email address.

Telefoonnummer
geef 10 cijferig telefoonnummer op!

Onderwerp(*)
Please write a subject for your message.

Bericht(*)
Please let us know your message.

(*)

Invalid Input

U vindt dit product ook in de GEMMA softwarecatalogus voor gemeenten.

king

Wij maken gebruik van cookies om onze website beter te laten aansluiten op het surfgedrag van de bezoekers van de website.